A kezdetek – 1. rész

együttműködő csapatot alkotó emberek társukat a hegyre felsegítve

Egy hónapja, hogy vállalkozó lettem. Ez az egy hónap és az indulásig eltelt idő felért legalább még egy diplományi tapasztalattal. 
Annyit tanultam, olyan sok információra és tudásra tettem szert, amire nem is gondoltam volna, mikor belevágtam.

Arra gondoltam, hogy megírom nektek néhány bejegyzésben a tapasztalataimat.

Kíváncsi voltam, hogy minden vállalkozó átment-e azokon a hullámvölgyeken, mint én. 
Kíváncsi voltam, hogy a sikeres vállalkozók hogyan indultak el. Megkérdeztem néhányukat, mit csinálnának másképp, ha újra kezdhetnék az indulást.

A kapott válaszok alapján bemutatom Nektek a vállalkozói lét előnyeit, hátrányait, az indulás előkészületeit, megtervezését, bemutatom hány szakterületet kell figyelembe venni indulásig és hogy mikor kezdheted el a vállalkozói létet.

Mi az, amit meg tudsz csinálni egyedül, melyek azok a területek, mikor muszáj szakértőt megbízni.

☝️ Apropó, szakértő: van, aki az, van, aki csak annak látszik. Segítek kiigazodni, hogy kerüld el az önjelölt szakikat.

Olyan sokan keresik az útjukat, annyi helyről hallom, hogy váltani szeretnének, de hogyan? Mi az első lépés? És mi a második?

👉 A legtöbb kismama a baba születése után lázasan gondolkozni kezd: “mit tegyek, hogy minél többet lehessek együtt a gyermekemmel? Nem akarom korán bölcsibe adni. Nem akarok több műszakban visszamenni dolgozni. Hogy fogják tolerálni, ha beteg?”.

👉 40 fölötti ismerőseim nagy része karrierváltásról nem is nagyon álmodozik: maradnak a korábbi helyükön, bármilyen rossz is az, mondván, a fiatalokkal úgysem lehet felvenni a versenyt, már egy állásinterjún sem. Kevésbé beszélnek idegen nyelveket, kissé rugalmatlanabbak is már. Pedig a hosszú évek tapasztalata egy igazi kincsesbánya! A szakmai életút nem adatik meg a diplomával.

👉 És van az a típus, aki nem mer vállalkozni: “én alkalmazott típus vagyok” – hallottam legalább százszor ezt a mondatot, mióta a vállalkozásomról mesélek.

👉 Sokan félnek az ismeretlentől. Félnek attól, hogy nem tudják magukat eladni. Félnek, hogy egyedül lesznek a feladatokkal.

👉 Illetve vannak a bátor, néha vakmerő fiatalok: vállalkoznak, mert menő, mert akkor dolgozunk amikor akarunk, mert a saját magunk főnökei vagyunk. De biztos, hogy így van ez?

Ha bármelyik élethelyzetben magadra ismertél, olvasd el a következő bejegyzéseimet, segítek tisztábban látni.

Addig is keress meg az ingyenes online konzultációért, és kérlek vidd hírét a Virtuális Irodaháznak. Talán pont a Te ismerősödnek van szüksége a segítségemre.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

VA Kisokos

Ha téged is érdekel hogyan tudsz otthonról - valódi munkával pénzt keresni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre és megajándékozlak a VA kisokossal!