Ez történt az I. Virtuális asszisztensek fóruma csoport találkozóján

virtuális asszisztens találkozó csoportkép

A legszebb az egészben egymás őszinte csodálata volt.

Mindjárt kifejtem mire gondolok, de először jöjjenek a tények.

2021. július 15-én a Kopaszi-gáton került megrendezésre az I. Virtuális asszisztensek fóruma csoport találkozója – fedőnevén a jövőben csak továbbképzésnek nevezzük, ebben maradtunk a résztvevőkkel 😀

A VA fóruma csoport 2019. novemberében jött létre.

A találkozó napjáig 1491 (!!!) szakmai poszt, 20.333 komment és 48.612 reakció érkezett. 

Legmerészebb álmomban gondoltam csupán, hogy ilyen támogató, aktív közösség leszünk!

A találkozó képi anyaga megtekinthető ebben a youtube videóban.

Délig érkeztek meg a résztvevők az ország különböző pontjáról: Szombathelyről, Nyíregyházáról, Pécsről, Pápáról, Székesfehérvárról, hogy csak néhány várost említsek.

Egy kis beszéddel köszöntöttem őket: aki ismer tudja, hogy mindig van egy kis humor, érzelem, tények, inspiráció és útravaló, most sem volt másképp.

Ezután a tagok bemutatkoztak egymásnak néhány szóban.

Erre külön nagy figyelmet szerettem volna szentelni, több okból kifolyólag.

 • Egyrészt, mert közülük néhányan már akár évek óta is ismerik egymást online, azonban sosem találkoztak még fizikailag.
 • Másrészt, mert többségüket van szerencsém jobban ismerni, és én már tudtam, hogy milyen kincsek, kuriózumok érkeztek a találkozóra, azonban az online térben sosem tudatják magukról, milyen különlegesek is valójában.

A bemutatkozásokat követően ebédeltünk egyet, majd felráztam a társaságot egy vicces feladattal: hihetetlen vállalkozásoknak kellett összeírni blogbejegyzés címeket és kiszervezendő feladatokat.

Az alábbi szürreális tevékenységeket hoztam, melyek összegyűjtésében Kőtörő-Sleisz Anna szövegíró volt a segítségemre (Anna itt található)

 • tehénfoltozó
 • falevélhullás-gátló gyártó
 • kereszthuzat egyirányúsító szolgáltatás
 • zokni-párterepauta
 • ámítástechnikus
 • szőrszál hasogató
 • ideg tépő szolgáltatás
 • agymosoda

Mondanom sem kell, szuper megoldások születtek 😀

És visszatérve az első mondatomra, miért is csodáltuk egymást a jelenlévő vállalkozó anyákkal.

Mindenki egy történet, egy igazi egyéniség, és végtelenül szerencsések vagyunk, hogy találkozhattunk egymással.

Megismerhettük többek között:

 • Kovács-Széplaki Csillát, akinek életútját akár meg is lehetne filmesíteni: Japánban élt hosszú ideig, majd Kolumbia következett. Kétgyermekes elbűvölő édesanya, aki most kkv-kat támogat hatalmas szakmai tapasztalatával. Több nyelven, köztük japánul is elérhetőek adminisztrációs és szervezési szolgáltatásai. Csillával a kapcsolatot itt lehet felvenni.
 • Tárnok-Halász Kittit, aki 3 gyermekkel és 2 kutyával viszi vállalkozását, ahol virtuális asszisztencia szolgáltatás mellett weboldal készítéssel, arculat tervezéssel is várja ügyfeleit. Vagyok olyan szerencsés, hogy szinte a kezdetek óta ismerhetem, többször is személyesen tapasztalhattam meg Kitti energiáját és kedvességét. Kitti és vállalkozása az Assistnet itt található.
 • Török Annamária, aki a kezdetek óta velem van. A precizitásáról csak annyit mondanék, hogy észrevette az ászf-emben az egyetlen elírást 2 évvel ezelőtt, és a találkozón is emlékezett arra a bizonyos rontott szóra. Igazi zseni ő, 3 gyermek mellett kiváló szervező, precizitása verhetetlen.  Ancsával itt lehet a kapcsolatot felvenni és hamarosan itt: www.vimma.hu
 • Sillyéné Horváth Krisztina, aki méltán hordhatná a szuperhős jelvényt, hiszen 5 gyermek mellett vágott bele a vállalkozói létbe. Teljesen az alapoktól indult, és egy év alatt már elmondható, hogy nincs számára megoldhatatlan feladat. Az esemény megszervezéséért is neki jár a köszönet! Krisztáról a www.onlineasszisztencia.hu oldalon olvashattok több információt!
 • ALIVA, azaz Kern-Hujber Lívia a stabilitás, kiegyensúlyozottság szobra számomra. Jelenléte mindig megnyugvás nekem, szerencsére már nem az első alkalom volt ez, hogy találkozhattunk. Aki van olyan szerencsés, hogy az ügyfele lehet, annak garantált a kiegyensúlyozott, magas színvonalú teljesítés – nem is egyszerű hozzá bekerülni.  Líviáról bővebb információk itt találhatók. www.aliva.hu

 • Mátyásné Károly Eszter, aki szintén az első lépésektől velem van. 3 gyermek mellől menedzseli vállalkozását, elképesztő szorgalommal. Eszterről és szolgáltatásairól bővebb információk itt olvashatóak.

 • Csörgő Eszter, aki szerencsére otthon hagyta a korbácsot, amivel hajtja az ügyfelét 😀 Többéves külföldi tapasztalattal, elképesztő koordinátori képességekkel menedzseli a feladatokat. Azonnal átlátja a legbonyolultabb dolgokat is. Eszter projektmentorként segíti a hozzáfordulókat.
 • Pásti Edina, a szombathelyi rocker 3 gyermekes édesanya, kreatív webdizájner. Edina csodálatos weboldalát itt lehet megtekinteni.

 • Marinka Bogi, aki hatalmas tudással és tapasztalattal régi motoros a területen, magával ragadó jókedve pedig végig kísérte a napunkat, egy élmény volt! 😀 Bogi és társa itt található: www.viraboga.hu
 • Csapó Mónika, akinek nyugalma hatásosabb, mint néhány szem magnézium 😀 Kisujjában van a civil szféra adminisztrációja, szervezési munkája.
 • Poósné Fehér Ildikó, 3 gyermekes édesanya, a Doliki logisztikai virtuális asszisztens tulajdonosa, aki márciusban indította el vállalkozását, és már további asszisztenseknek szervezni ki a munkát. További információk róla itt találhatóak: www.dolikiasszisztens.hu  
 • Farkas Csilla, aki most debütál a szférában, eddig látott munkái egészen lenyűgözőek – Csilla grafikai, webes szolgáltatásokat is vállal a virtuális asszisztencia mellett. www.megoldasgyar.hu

 • Lang Kriszta és Kiss Ildikó, a MiM SolutiON képviseletében kimaxolták a találkozó hangulatát, jókedvük mellett a nevetéstől szem nem maradt szárazon. Teljesen komplex szolgáltatáspalettával fogadja a csapat az ügyfeleket. Itt találhatóak: www.mimsolution.hu
 • Ujváry Anita, akinek szelídsége profizmussal és kreativitással párosul, a Balaton mellől támogatja a vállalkozókat hatalmas szakmai múltjával. Anitát itt lehet megismerni.

 • Wirth-Bognár Barbara, aki egyetemi marketing tudását és az elmúlt évek tapasztalatát végre szabadúszóként kamatoztatja, kkv-k számára. Barbarával a kapcsolatot itt lehet felvenni.
 • Rózsa-Kiss Noémi, 2 gyermekes édesanya, japán szakos bölcsész, tolmács (angol, francia, szerb, horvát) már virtuális asszisztensként kamatoztatja tudását a turizmusban, dentálturizmusban tevékenykedő ügyfeleinek. Noémi itt érhető el.

 • Liktor Gábor, aki a „Hello, ti vagytok a digitális asszisztensek?” beköszönéssel azonnal nevetésre bírt minket és ezt csak fokozta a nap folyamán. Gábor a www.seoturbo.hu oldalon található.

Cikkünk folyamatosan bővül a résztvevők elérhetőségeivel.

Ha kedvet kaptál csatlakozni a következő eseményhez, kövesd a Virtuális asszisztensek fóruma facebook csoportot a pontos időpontért, helyszínért.

Ha most szeretnél megismerkedni a területtel, ajánlom elérhető anyagomat, az Így lehetsz Te is profi online vállalkozástámogató online videós tréninget. Bővebb információk itt találhatóak.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

VA Kisokos

Ha téged is érdekel hogyan tudsz otthonról - valódi munkával pénzt keresni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre és megajándékozlak a VA kisokossal!