A kezdetek – 9. rész A nagy weboldal dilemma

A Virtuális Irodaház új szolgáltatásának egyik eleme a keresőoptimalizált weboldal elkészítése.

Az ügyfelek részéről néha előfordul a kérdés: „Muszáj nekem weboldal? Később, mikor beindult a vállalkozásom jobb lenne, költségtakarékossági szempontból.”

De valóban spórolunk? Ráérünk weboldalt készíttetni? Varga Dániel adja meg a választ a kérdéseinkre.

Induló vállalkozásoknak Te készíted a keresőoptimalizált weboldalt a VIH csomagajánlatának keretében. Milyen honlapot kapnak az ügyfelek?

Egy WordPress céges oldal készül a megrendelők részére. Ez az a típusú honlap, ami bemutatkozáshoz, információ közléséhez bőven elegendő.

Milyen egy WordPress honlap?

Kész modulokból gyorsan összerakható, nem kell programozni, ezért persze a fejlesztők nem is nagyon ajánlják. Mivel ebből fakadóan jóval költséghatékonyabban elkészíthető, mint egy egyedi programozású oldal, mindenképp ezt javaslom induló vállalkozások részére.

A kész modulokból is lehet egyedi dizájnt készíteni?

A tengernyi template-ből gyorsan kiválasztható az alap desing, amely aztán a cég/brand arculatához könnyűszerrel hozzáigazítható. Minden elem megjelenik rajta, a cég honlapja teljesen egyedi megjelenést kap.

Mi történik abban az esetben, ha később bővül a termék- vagy szolgáltatáspaletta, ha új üzletág alakul vagy változik a logó?

A weboldal utólag is jól módosítható, nincs a megrendelő röghöz kötve, az oldal készítője után egy másik WordPress guru is könnyen, gyorsan tud módosítani az oldalon. Egyszerű az admin felülete, egy laikus is gyorsan megtanulja felhasználó szinten kezelni azt, így egy poszthoz, vagy fotó cseréjéhez nem kell programozót hívni segítségül. 

Ha ilyen egyszerű, akkor laikusként is hamar megtanulható, hogy saját magunknak is el tudjuk készíteni?

Sajnos gyakori eset, hogy a felhasználó úgy érzi, van affinitása egy honlap összerakásához, még talán össze is ollóz egy késznek tűnő oldalt, de a kereső motorok mégsem találják. Soha, semmilyen találat nem fog rá érkezni organikusan. 

Ha tökéletesen megtanuljuk a weboldal felépítés részleteit, akkor sem?

A keresőoptimailzálás (SEO) alapos szaktudást és odafigyelést igényel. A keresőszavakat ildomos előzetesen körbejárni: milyen szavakat használnak a konkurens oldalak, mi az, ami piaci réshez segíthet. 

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Az optimalizálás fontos eleme az xml sitemap összeállítása, ez tulajdonképpen egy oldalváz, ami tartalmazza a legfontosabb hívószavakat oldalunkhoz. Ezt érdemes beküldeni közvetlenül a Google-hoz, ezzel lerövidíthetjük a feltérképezési időt, tehát a kereső motorok hamarabb felfogják az oldalunk létezését, a fogyasztó hamarabb ránk talál. 

Ezek szerint nem elég az általunk megírt gondolatokat feltölteni a webre?

Megfelelően kell megadni az oldal meta címsorát és meta leírást, ezek tulajdonképpen olyan leíró adatok, melyeket a keresőmotorok betöltenek az oldalról. 
A honlapon elhelyezett szöveg struktúrája sem mindegy: előre meg kell terveznünk, hogy milyen kulcsszavak kerülnek például a címsorba, a menü nevébe. A kenyérszöveg szavait például kevésbé súlyozottan figyelik a keresőmotorok.

Most már biztosan mindenkinek világos, miért kell gyakorlott szakemberre bízni a weboldal elkészítését.

Már a domain megválasztása is alapos körültekintést igényel. Egy jó honlap, ami valóban működni fog és nem csak látszatra van kész, alapos előkészületeket és szaktudást igényel. A nem megfelelő kinézet és működés miatt, valamint a keresőoptimalizálás (SEO) elhagyása esetén rengeteg potenciális vásárlót/ügyfelet veszíthetünk.

A keresőoptimalizált weboldal elkészítésével érdemes megvárni, míg beindul az üzlet?

Semmiképp sem szabad várni! Pontosan egy jól működő weboldallal fog beindulni a vállalkozásunk, így találnak ránk a potenciális partnerek, vásárlók. Ennek hiányában a konkurenciát fogják elérni. A vásárló/ügyfél az interneten fogja keresni először, amire szüksége van. Senki nem engedheti meg magának azt a luxust a jelenlegi túlkínálati piacon, hogy a saját weblap hiányával a versenytársakat gazdagítja.

Amennyiben vállalkozást tervezel indítani, a Virtuális Irodaház komplex szolgáltatásának keretein belül többek között a keresőoptimalizált weboldaladat is elkészítjük! A részletekért keress bizalommal!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

VA Kisokos

Ha téged is érdekel hogyan tudsz otthonról - valódi munkával pénzt keresni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre és megajándékozlak a VA kisokossal!