A kezdetek – 5. rész Business portré

Mikor a Virtuális Irodaház weboldalának bemutatkozó részéhez értem, ott eszméltem rá, hogy nincs egy normális fotóm, amit feltehetnék magamról. Legszívesebben ki is hagytam volna a portré feltöltését magamról, mert soha nem készült rólam olyan kép, amivel elégedett lettem volna és nem a menyasszonyi ruhámat viselem rajta.

Mivel szolgáltatást nyújtok, ráadásul a legféltettebb üzleti titkokat is rám bízzák az ügyfeleim, fontos, hogy lássák, ki nyújtja a virtuális asszisztenciát részükre.

A közösségi médiához fordultam, hogy ki vállal el egy portré erejéig. Ekkor szembesültem a fotós világ számos meg nem értett művészével, akiket mindenképp szeretettem volna elkerülni.

Kerestem azt az embert, akire rábízhatom magam. Nem volt koncepcióm, nem tudtam mit szeretnék. A zavar egyre nagyobb volt.

Ekkor Kiss Imelda, a Tiliteo Photography művésze önzetlen és feltétel nélküli megkeresése hozta a megváltást. Meginvitált exkluzív belvárosi szalonjába, ahol tátott szájjal próbáltam befogadni a profizmus minden apró részletét. A légkör, a berendezés, az illat, minden egyszerre nyűgözött le.

Mikor zavartan magyaráztam, miért is nehéz rólam normális fotót készíteni, némán mosolygott és készítette a tökéletes sminkem. Elhelyezkedtem az első díszlet előtt. Belenézett a kamerába, állított a gépen, a fényeken, kattintott egyet és megmutatta. A nyers kép elsőre tökéletes lett! Ettől a pillanattól kezdve boldogan pózoltam tovább.

A fotózás után szinte táncolva mentem a körúton, olyannyira fel voltam töltődve Imelda pozitív személyiségétől, a kapott élménytől.

Nagyon boldog voltam, mikor elfogadta a felkérésem a közös munkára. Megkértem, hogy fogalmazza meg, mitől működik nála minden ilyen tökéletesen egy fotózás alkalmával.

Imelda, miért van szükség a business portréra? Miért kell profi képet feltölteni magunkról a céges oldalakra?

Mert ez lesz az első benyomás Rólad. Rólad, mint emberről, mint a márkád képviselőjéről. 
Ha a Te első benyomásod igényes és profi, akkor elhiszi a Vevőd a márkád ígéretét is. 

Miben más a Tiliteo Photography business portré csomagja, mint a többi fotós sorozata? 

“A fényképen mindig két ember van. A fényképész és a néző.” Ansel Adams

Talán attól különbözik, hogy én fotózlak: egy nyitott, vállalkozó szellemű, közel sem tökéletes, kíváncsi nő. A fotózás előtt, a smink alatt beszélgetünk rólad, a termékedről. Kérdezlek, mert érdekelsz, s hallgatlak, mert tényleg érdekelsz. Nincs telefon a fotózás alatt, a másfél óra tényleg csak Rólad szól.

Mikor engem fotóztál, hiába lett már az első kép tökéletes, további hátterek és ruhák is előkerültek. Mindig többféle verzió készül egy fotózás alkalmával?

Szeretem, ha sokféle portré készül: legyen elegáns, sportos, natúr. Mutassunk meg annyi énedet, amennyi csak az időnkbe belefér.

A Facebook magán profilra szükséges egy laza, de igényes kép.

A céges oldalra már dukál egy zakó, ha lehet, már jelenjen meg utalás is a termékedre.

Instán lehet egy kicsit színesebb, egy kicsit lendületesebb, de a hivatalos, fehér hátteres verzióról se’ feledkezzünk meg, az mindig jól jön! A LinkedIn pedig valahol a hivatalos arcú CV portré és az elegáns közé kell hogy essen. 

Szeretem, ha egy-egy képen megjelenik a terméked, vagy utalás a szolgáltatásodra. Legyen egész alakos és ülő beállítás is, ha van kedved, hozd a kedvenc laptopod, vagy mappádat. A lényeg, hogy mutassuk meg ki vagy, vagy kivé szeretné válni a vállalkozásod által. 

A fotózással töltött idő szinte egy pillanat alatt repült el.

Nem olyan sok az a másfél óra, hidd el. Ennyi időt mindenképpen rá kell szánni.

A kész képek kiválogatása hogy történik? Te döntöd el melyiket kapja meg az ügyfél?

Az elkészült képeket előválogatva egy galérián átküldöm Neked, a végső döntés a retusálandó short listről a Tiéd. Az lesz a végeredmény, amit az én szűrőmön keresztül, Te mutatni szeretnél magadról. 

A sminkemet Te készítetted a fotózás előtt. Elérhető még más extra szolgáltatás is a fotózás kapcsán?

A tökéletes összhanghoz a Tiliteo Beauty Studio szakembereinek segítségét is kérhetjük, hiszen igény szerint fodrászok, manikűrösök, pedikűrösök és stlylist is a rendelkezésre állnak. 

Imelda, megtisztelő, hogy csatlakoztál a Virtuális Irodaház csapatához, és az induló vállalkozóknak el fogod készíteni a tökéletes megjelenéshez szükséges business portrét.

Remélem minél több sikeres vállalkozás indításnak lehetek részese, és segíthetek abban, hogy az első benyomás a lehető legjobb legyen róluk. 

Szeretettel várok mindenkit belvárosi stúdiónkban! 


Tiliteo Photography (Budapest VI., Paulay Ede u. 19.)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük